Ateliere de emoții pentru copii şi adolescenţi!
Folosind tehnicile terapeutice, un mediu sigur și condiții de confidențialitate, lucrul în Atelierul de emoții îi ajută să se cunoască, să se deblocheze și să își exprime sentimentele și emoțiile pe care le trăiesc.
Participând la aceste ateliere, copilul va învăţa:- să se cunoască pe sine, și să își dezvolte încrederea în sine și în propriile capacități;- să își cunoască propriile trăiri și emoții și să le exprime în mod constructiv;- să relaționeze, să coopereze cu ceilalți copii și cu adulții; -să se elibereze de tensiuni, anxietate, stres, și sentimente negative;- să își dezvolte creativitatea și spontaneitatea;- să își îmbunătățească imaginea de sine;
Atelier de gestionare a furiei
Furia este una dintre emoțiile cele mai intense și cel mai greu de îmblânzit, atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Este firesc să fim furioși într-o situație în care am fost nedreptățiți, dar nu este firesc să folosim furia ca o scuză pentru că am lovit pe cineva sau am recurs la jigniri.
Este firesc să fim furioși într-o situație în care am fost nedreptățiți, dar nu este firesc să folosim furia ca o scuză pentru că am lovit pe cineva sau am recurs la jigniri.
Furia este definită ca o stare de extremă iritare în care se pierde stăpânirea de sine.Ce înseamnă managementul furiei?
- să cunoști ce anume te face furios;
- să recunoști semnele care “anunță” apariția furiei;
- să recunoști semnele care “anunță” apariția furiei;
În Cabinet îl vom învăța pe copilul tău tehnici prin care poate gestiona furia.
Atelier de gestionare a fricii
Mulţi copii se sperie atunci când rămân singuri acasă, mai ales dacă sunt la o vârstă la care nu mai au nevoie de bonă. Chiar şi acei copii care încă mai au nevoie de bonă se pot speria atunci când mama sau tatăl lor pleacă. Dar pentru unii, atunci când un părinte părăseşte casa – chiar şi pentru scurt timp – lucrul acesta creează multă teamă şi anxietate.Atelierul de gestionare a fricii îl va învăţa pe copilul tău cum să se poarte pentru a diminua efectele anxietăţii.
Toţi copiii au griji şi frici. Unor copii le este frică de un anumit lucru cum ar fi insectele sau câinii. Iar altor copii le este frică de singurătate. Spre exemplu, multor copii mici le este frică de întuneric. Le este teamă că ar putea fi monştri în dulap şi astfel devin speriaţi atunci când luminile sunt stinse la culcare.
La cerere, părinții se pot programa la o ședință de consiliere.
Un grup este format din 4, respectiv grupuri formate din copii cu vârste cuprinse între 4-6 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani.
Atelierele se desfășoară săptămânal, având o durată de 60 de minute/ cu șase teme.Un grup este format din 4, respectiv grupuri formate din copii cu vârste cuprinse între 4-6 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani.
Cursurile vor avea loc in Focșani la Cabinet individual de psihologie Dobre Carmen, str.Republicii nr.68.etaj.I,
Înscrieri se fac la telefon 0763 654 569