17 feb. 2016

Atelier de emoții 2016 - I


Și iată ca ne întâlnim in 2016 într-un nou Atelier de emoții!! Primul din acest an.
Dezvoltarea identității și conștiinței de sine.Copiii noștri trăiesc în viaţă multe lucruri pe care nu le pot exprima prin cuvinte. Dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a emoțiilor și intelectului copiilor este temelia identității stimei de sine.În prima temă, Cine sunt eu? identificăm, etichetăm corect emoțiile, pe care nu le putem destăinui celor dragi și importanți din viețile noastre (sau a lor, a copiilor).

Conștientizarea și exprimarea emoțiilor și a trăirilor.Pe plan emoţional copii dezvoltă mecanisme de apărare care îi ajută să facă faţă anxietăţii provocate de emoţii neplăcute sau inacceptabile: refularea, proiecţia, negarea, regresia, formaţiunea reactivă, deplasarea, raţionalizarea, identificarea, sublimarea.
Folosind tehnicile terapeutice, un mediu sigur și condiții de confidențialitate, lucrul în Atelier de emoții îi ajută să se cunoască, să se deblocheze și să își exprime sentimentele și emoțiile pe care le trăiesc.

Jocul este principala formă de activitate a copilului, prin care el se dezvoltă în plan mental, social. Au posibilitatea să exploreze lucruri care sunt supărătoare, care îi îngrijorează. Prin desen, jocuri de rol, pictură și jocul cu marionetele ei deblochează aceste emoții, le etichetează corect și le folosesc corect în viața lor socială. Întâlnirile din Atelierul de emoții ne dezvoltă empatia și respectul față de ceilalți.
Implicarea părinților este esențială în consolidarea și valorificarea rezultatelor obținute în aceste întâlniri desfășurate în Atelierul de emoții. Lucrul în Atelierul de emoții le aduce copiilor multă satisfacție și bună dispoziție.