15 apr. 2020

Depresie sau tristețe?

Depresia clinică nu este totuna cu stările de tristeţe care survin uneori în viaţa fiecăruia dintre noi. Persoanele afectate de depresie clinică se simt triste şi fără speranța săptămâni de-a rândul.
De cele mai multe ori acestea îşi pierd interesul pentru lucrurile care înainte le făceau plăcere şi au probleme cu somnul şi alimentația. Totodată le vine greu să depună efortul de a găsi soluții la problemele pe care le au, iar uneori nu se pot concentra suficient nici măcar pentru a privi la televizor sau a citi.
De regulă, persoanele deprimate petrec multe ore gândindu-se la sinucidere, moarte sau la faptul că ar fi mai bine dacă nu ar mai exista. Aceste simptome produc dificultăți majore de adaptare si sunt asemănătoare cu cele întâlnite la persoanele care trec prin situații de doliu, însă în cazul depresiei clinice lipsesc evenimentele de pierdere.
Cabinetul individual de psihologie Dobre Carmen desfășoară ședințe de consiliere psihologică și terapie online și pentru persoanele care întâmpină astfel de probleme.
Tel.: 0763654569

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu